spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
Rodina národov žijúcich v mieri môže vzniknúť jedine z národov rodín žijúcich v mieri.
- Rev. Son Mjong Mun

spacer
spacer
FEDERÁCIA RODÍN ZA MIER A JEDNOTU VO SVETE JE MEDZINÁRODNÉ ZDRUŽENIE RODÍN USILUJÚCE SA O ZREALIZOVANIE IDEÁLU PRAVEJ LÁSKY A VYTVORENIE SVETA MIERU A JEDNOTY PRE VŠETKÝCH ĽUDÍ.
spacer
Hlavné menu
Federácia rodín (FFWPU)
Ochrana osobných údajov
Kontakt
O Federácii rodín
Vznik
Ciele
Stanovy
Osveta FFWPU
Požehnanie manželstva
Dohodnuté manželstvá
Boží Princíp
Mierové posolstvá
Štyri veľké oblasti srdca
Význam manželstva
Manželstvo, rodina a spoločnosť
Rodina, manželstvo a rodičovstvo
Zásady šťastného rodinného života
Pravá spoločnosť
Historické rodiny
Ježišovo počatie
Homosexualita
Homosexuální styl
Zakladatelia FFWPU
Zjavenia
Životopis
Úmrtie reverenda Muna
Hľadanie strateného mieru
Prejavy
Rodisko
Info projekty
Verní manželia
Rodina a spoločnosť
Mier sa začína mnou
Duchovný svet
Kórea

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Význam manželstva

Konfucianizmus PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
06.02.2006
____________________
Konfucianizmus Odkazy predstaviteľov konfucianizmu
   
   
Konfucius Konfucius (551 p.n.l. - 479 p.n.l.)

Konfuciov odkaz konfucianistom a všetkým ľuďom na zemi

Keď ľudia žijú vo fyzickom tele, stanovia si určité normy, aby si uchovali život. Potom žijú v rámci týchto hraníc. Nevedeli to robiť lepšie, pretože boli obmedzení vnímaním svojimi fyzickými zmyslami. Snažili sa vysporiadať s problémami v rámci obmedzených hraníc. Pozerali a počúvali to, čo sa zdalo byť realitou. Zakladatelia štyroch významných náboženstiev jasne odhalili obsah, ktorý sa naučili na seminároch v duchovnom svete. Ale ľudia na zemi ich nemôžu na vlastné oči vidieť, a preto nedokážu ochotne alebo ľahko prijať tieto veci ako realitu.

Štyria zakladatelia významných náboženstiev, svätí a učenci, ktorí sú tu, sa usilovali o záchranu ľudstva viac ako ktokoľvek iný. Ostatní, okrem Ježiša, neboli Mesiášmi, ale ochotne zapreli samých seba a vzdali sa svojho fyzického komfortu preto, aby pomohli ľudstvu. Nikdy nebrali život na ľahkú váhu. Hlásali pravdu a učili ju druhých ľudí, aby ich viedli k lepšiemu životu. Takíto ľudia sa tu spoločne zhromaždili.

A aj keď stratili svoje fyzické telo, starali sa o svojich nasledovníkov na zemi a ctili si ich ako samých seba. Pretože sa tak veľmi snažili a usilovali viesť ich lepším smerom, získali kvalifikáciu zúčastniť sa týchto stretnutí a seminárov.

Ako už vyjadrili Ježiš a Budha, tu v duchovnom svete sme dosiahli naozaj skutočnú harmóniu. Ježiš sa predstavil budhistickým účastníkom a povedal: "Zišli sme sa tu spoločne, urobme teda slávnostné obrady aj kresťanským aj budhistickým spôsobom. Porozprávajme sa o našich pohľadoch na život viery." Budha sa zase hlboko uklonil kresťanom na spoločnom zhromaždení a pokorne povedal: "Ďakujem vám za to, že ste mi dali príležitosť pozdraviť vás." Títo dvaja významní zakladatelia potom vyzvali všetkých svojich prítomných nasledovníkov, aby sa navzájom zmierili, hoci v ich vierach sú určité rozdiely. Kdesi na okraji zhromaždenia vznikol hluk. Ježiš povedal miernym hlasom: "Milí bratia a sestry! Všetci sme Božie deti, a preto sme si navzájom bratmi a sestrami. Nastal čas, aby sme Bohu ukázali našu vzájomnú harmóniu." Atmosféra sa utíšila a zmenila sa na slávnostnú. Potom sa zjavil Boh v podobe svetla. Na začiatku sa svetlo ticho a pritom rýchlo krúživo pohybovalo, neskôr sa celé okolie rozžiarilo. Všetci boli zarazení od prekvapenia a fascinovaní jeho nádherou. Nevedeli, čo majú robiť.

Počas našich seminárov Boh často prejavoval svoju pozornosť. Verím, že takéto stretnutia budú pokračovať. Veríme, že cez spoločné zhromaždenia štyroch zakladateľov náboženstiev a ostatných svätých a učencov sa stratia všetky boje medzi náboženstvami a denomináciami. Potom sa dvere k pravde otvoria všetkým ľuďom rozličného pozadia.

Milí konfucianisti, ako vám môžem pomôcť? Vo svete sú rozličné rasy, náboženstvá, kultúrne pozadia a zvyky, ktoré sa menia v závislosti od situácie. Napriek tomu majú všetci ľudia jednu spoločnú vec - našu ľudskú identitu. Bez ohľadu na to, či sme bieli, čierni alebo žltí, keď raz človek ide do nemocnice, metóda liečby určitej choroby je rovnaká. Je to tak preto, že ľudská anatomická štruktúra je rovnaká bez ohľadu na rasu. Čo to znamená? Znamená to, že my všetci máme toho istého Stvoriteľa. Je iba jeden Stvoriteľ - Boh. Boh je naším Rodičom. Ak ho budeme nasledovať, všetko bude v poriadku.

Prečo sú teda veci tak komplikované? Od tragického začiatku ľudských dejín sa neustále objavovali rôzne náboženstvá. Teraz je nevyhnutné ich zjednotenie, a toto poslanie Boh zveril reverendovi Son Mjong Munovi. Rev. Mun nevyhlasuje, že doktríny jednotlivých náboženstiev sú nepravdivé, ale prináša jednoduchú pravdu, s ktorou sa každý môže zjednotiť. Žiaľ, ešte stále každé náboženstvo trvá na tom, že práve jeho učenie je tou správnou a jedinou pravou cestou. Preto sa veci tak skomplikovali. Verím, že rýchlo potrebujeme uznať jeden druhého a s ochotou sa navzájom akceptovať. Bez ohľadu na rozruch a krik na zemi sú tu v duchovnom svete reprezentanti hlavných náboženstiev pevne spojení. Čím sú spojení? Pravda je len jedna. Všetci sme sa rozhodli, že budeme žiť s Bohom a nasledovať ho ako svojho Rodiča. Čo urobia moji nasledovníci na zemi? Nie je ťažké to uhádnuť.

Milí budhisti! Váš najväčší učiteľ nasleduje Boha ako Rodiča celého ľudstva. Boh je vaším veľkým Maitreya Budhom. Nemali by ste už dlhšie zotrvávať v upriamenosti na seba, ale namiesto toho by ste mali preveriť svoj každodenný život na zemi a pripravovať sa na svoj budúci život v duchovnom svete.

Ľudstvo je jedným kmeňom a jedným ľudom. Reverend Son Mjong Mun dostal poslanie nasledovať jedného Boha a učiť Jeho nebeský zákon. Zistite, čo urobil a stále robí pre oslobodenie ľudstva, napriek svojmu veku vyše 80 rokov.

Milí ľudia na zemi! Miesto, kde budete naveky prebývať, je tu v duchovnom svete. Život na zemi je len dočasným tréningom. V čase zberu úrody bude do sýpky uskladnené iba dobré zrno. Preto by ste mali žiť zrelým životom. Milí nasledovníci Konfucia, prosím, zvažujte a diskutujte o odkazoch Ježiša, Budhu, Konfucia, ostatných svätých a učencov a urobte múdre rozhodnutie pre svoj budúci život.

7. apríla 2001

   
  Jan Keng

Vynikal vo svojej cnosti.

 
   
  Tzu-lu

Rozvinul tradičnú čínsku politickú teóriu.

 
   
  Min Tzu-ch'ien

Vynikal vo svojej cnosti.

 
   
  Tsai Yu

Spolu s Tzu-kungom bol preslávený ako rečník.

 
   
  Jan Ch'iu

Všestranná osobnosť, vynikal svojimi politickými schopnosťami.

 
   
  Jan Yung

Preslávený svojou láskavosťou, veľkou štedrosťou a cnosťou.

 
   
  Yen Hui

Obľúbený učeník Konfucia, vynikajúci v svedomitosti a cnosti.

 
   
  Tzu-kung

Veľký diplomat a politický vodca počas dynastií No a Wui v starovekej Čine.

 
   
  Tzu-hsia

Preslávený svojimi bojovými a literárnymi schopnosťami.

 
   
  Tzu-yu

Vynikal v literatúre, v čase občianskych vojen vytvoril vplyvnú školu.

 
   
  Tseng Tzu

Vedúci teoretik synovskej úcty, sebazušľachtenia a láskavosti v konfuciánizme; zostavil "Veľké učenie," jednu zo siedmych čínskych klasík.

 
   
  Yu Tzu

Obhajca synovskej úcty.

 
   
  Tzu-chang

Obhajca vernosti a viery v kráľa a vládcu.

 
   
  Mencius (372 p.n.l. - 289 p.n.l.)

Druhý učiteľ konfucianizmu, ktorý učil o božskej podstate ľudského charakteru.

 
   
  Hsun Tzu

Tretí učiteľ konfucianizmu, ktorý učil dôležitosť vzdelania a slušnosti.

 


____________________
Zmenené ( 18.02.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 2
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer
Neprehliadnite
24.4.2024, 0:00:00- 23:59:00
Svadba Pravých rodičov
24.4.2024, 0:00:00- 23:59:00
Deň pravých rodičov
24.4.2024, 0:00:00- 23:59:00
Deň Nebeského rodiča
Na zamyslenie
Odkaz lásky

Ježiš sa narodil, aby vytvoril svet lásky, nie aby bol ukrižovaný. Jeho túžba sa konečne napĺňa. Nech je tento odkaz lásky inšpiráciou pre každého z nás.

www.odkazlasky.sk
Udalosti
apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
máj 2024
P U S Š P S N
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Najnovšie
Najčítanejšie


spacer