spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 32 - 02/2020 arrow Štvrté Zhromaždenie nádeje

Štvrté Zhromaždenie nádeje PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2020
____________________
Štvrté Zhromaždenie nádeje

Zo soboty 5. na nedeľu 6. decembra 2020 sa v nočných hodinách nášho času zo Svetového mierového centra Čongšim v Kórei a z Medzinárodného mierového vzdelávacieho centra v Las Vegas s použitím technológie rozšírenej reality uskutočnilo štvrté celosvetové podujatie pre vytvorenie mierového sveta s názvom Zhromaždenie nádeje, ktoré organizovali Univerzálna mierová federácia (UPF) a Federácia rodín za svetový mier (FFWP). Podujatie sa konalo pri príležitosti prvého výročia inaugurácie Konferencie predstaviteľov svetového kresťanstva (WCLC) a bolo vyvrcholením dvojdňovej konferencie WCLC a Medzináboženskej asociácie za mier a rozvoj (IAPD). Naživo ho vo všetkých časových pásmach sledovalo viac než sto miliónov divákov.

Program začal piesňou „Better“ (Lepší) v podaní biskupa Hezekiaha Walkera, dvojnásobného držiteľa ceny Grammy. Po videu o úsilí veriacich ľudí vytvoriť mierový svet prítomných a online účastníkov privítal generálny riaditeľ medzinárodného ústredia Federácie rodín Jun Jong-ho a priblížil pozadie založenia Konferencie predstaviteľov svetového kresťanstva a jej poslania pri vytváraní zjednotenej svetovej rodiny v centre s Bohom, naším Nebeským rodičom. Následne uviedol predsedu Medzináboženskej asociácie za mier a rozvoj (IAPD) v USA arcibiskupa Georga Augustusa Stallingsa Jr. z Imani Temple African-American Catholic Congregation, ktorý sprevádzal programom.

Zaznela ďalšia pieseň v podaní biskupa Hezekiaha Walkera „Every Praise“ (Každá chvála). Po piesni predstavitelia siedmich vierovyznaní uskutočnili obrad mieru a jednoty. Jeho obsah spočíva v symbolickom vyjadrení jednoty prostredníctvom spoločného vliatia vody do jednej nádoby, po ktorom nasleduje reprezentatívna modlitba za jednotu všetkých ľudí. Po obrade zaznela Hymna mieru. Po nej nasledovali príhovory osobností z celého sveta, ktoré vyzdvihli úsilie manželov Munovcov a nimi založených a iniciovaných organizácií o vytvorenie mierového sveta a vyjadrili vďaku i podporu tomuto úsiliu.

Prvý príhovor predniesol pastor T. L. Barrett z cirkvi Life Center Church of God in Christ v Chicagu, USA. Po ňom prehovoril arcikňaz Vladimir Fjodorov z moskovského patriarchátu Ruskej pravoslávnej cirkvi. Ďalší príhovor predniesol predseda výboru WCLC Kim Ki-hun. Po ňom prehovoril spolupredseda Konferencie predstaviteľov amerického duchovenstva (ACLC) Luonne Rouse.

Nasledovala ďalšia pieseň v podaní biskupa Hezekiaha Walkera „Souled Out“ (Oduševnený pre Boha). Po piesni prehovorila poradkyňa prezidenta USA Donalda Trumpa v duchovných otázkach kazateľka Paula White. Ďalší príhovor predniesol biskup Noel Jones zo City of Refuge Church v Los Angeles, USA. Prvú časť príhovorov uzavrel biskup Don D. Meares z Evangel Cathedral v Upper Marlboro, USA.

Zaznela pieseň od Richarda Smallwooda „Najväčšia chvála“ (Total Praise) pod vedením A. Curtis Farrowa, držiteľa ceny Emmy. Po piesni predniesla prejav Matka mieru, ako oslovujú spoluzakladateľku UPF a FFWP Hak Ča Han Munovú za jej úsilie o vytvorenie mierového sveta. V ňom povedala: „Duchovní majú zodpovednosť viesť ľudí k jednote. Naplnením tejto zodpovednosti začne nová éra. Iba keď sa zbavíme individualistického spôsobu života a upriamime svoj život na Nebeského rodiča, potom bude Boh, náš Nebeský rodič prebývať s nami. Dajte ľuďom vedieť o Božom srdci túžiacom byť s nami.“ Po príhovore jej deti rôzneho veku venovali kytice kvetov.

Záverečnú časť príhovorov začal kardinál Kelvin Edward Felix z Dominika, emeritný arcibiskup Castries vo Svätej Lucii. Po ňom pokračoval arcibiskup metropolita pravoslávnej cirkvi v Ekvádore Chrysostomos Celi a na záver prehovoril prorok Samuel Radebe z The Revelation Church of God v Južnej Afrike.

Na záver v podaní mládeže z USA zaznela pieseň Unity (Jednota) vyjadrujúca túžbu po jednote všetkých ľudí.

Záznam z podujatia:
youtu.be/31ZCzEeP1iM

Report z podujatia:
is.gd/4thROH

____________________
Zmenené ( 27.11.2021 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer