spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 27 - 01/2018 arrow Zhromaždenie za mierové zjednotenie Kórejského polostrova

Zhromaždenie za mierové zjednotenie Kórejského polostrova PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2018
____________________
Zhromaždenie za mierové zjednotenie Kórejského polostrova

11. novembra 2017 sa na štadióne majstrovstiev sveta vo futbale v Soule za účasti približne 80 000 ľudí z Kórey a z iných krajín sveta uskutočnilo zhromaždenie s témou „Nech sa Kórea stane svetlom mieru“.

Zhromaždenie otvorila hudobná skupina z Kórey a nasledovali árie v podaní sopranistky Seiko Lee. Spevácky zbor zaspieval slávnostné piesne. Náboženskí predstavitelia z rôznych náboženstiev a vierovyznaní predniesli modlitby za mier a zjednotenie Kórejského polostrova. Bývalý riaditeľ CIA Robert James Woolsey Jr. zdôraznil nevyhnutnosť zjednotenia oboch Kóreí, pretože po tisícky rokov Kórejčania žili v jednote. Biskup Don D. Meares z USA vyjadril, že náboženskí predstavitelia nielen v USA, ale i na celom svete sa modlia sa mierové zjednotenie oboch Kóreí, a poďakoval Dr. Hak Ča Han Munovej za jej snahu, aby všetky vierovyznania spolupracovali pri vytváraní mierového sveta. Prítomných roztancoval gospelový spevák biskup Hezekiah Walker, držiteľ ceny Grammy, spoločne s 1200 členným speváckym zborom pod vedením A. Curtis Farrowa, držiteľa ceny Emmy.

Po videu o živote manželov Munovcov a ich snahe o mier vo svete nasledoval prejav Dr. Munovej, zakladateľky mierovej ceny Sonhak. V ňom zdôraznila, že viera samotná nestačí a zodpovednosťou ľudí je pozvať Boha do svojich rodín: „Mierové zjednotenie Kórejského polostrova a mier vo svete sa nedosiahne samotným ľudským úsilím. Musí to byť upriamené na Boha. Keď bude Boh prebývať v našich rodinách a národoch, potom príde aj Božie večné požehnanie.“

Arcibiskup Dr. Johannes Ndanga zo Zimbabwe zdôraznil, že náboženskí predstavitelia sú vyzývaní svojím svedomím konať správne veci, a preto sa spoločne zišli na tomto svetovom zhromaždení, aby podporili zjednotenie Kórejského polostrova. Rev. Dr. Marcus Braybrooke zo Spojeného kráľovstva, spoluprezident Svetového kongresu vierovyznaní, vyjadril, že ak sa má udiať skutočná zmena, veriaci ľudia musia aktívne pôsobiť na ľudí v politike, ekonomike, vzdelávaní a médiách, aby blaho druhých bolo taktiež prioritou. Zúčastnení predstavitelia potvrdili svoje rozhodnutie podporiť mierové zjednotenie Kórejského polostrova odtlačkom svojich rúk do pripravenej zarámovanej formy. Následne Dr. Munová trikrát udrela na gong mieru. Zhromaždenie pokračovalo kultúrnym programom.

Aj vďaka tomuto podujatiu sa vzťahy medzi Severnou a Južnou Kóreou podstatne zlepšili a Severná Kórea vo februári 2018 vyslala reprezentáciu na zimnú olympiádu v Južnej Kórei. Delegácie z oboch krajín počas otváracieho ceremoniálu spoločne pochodovali pod zástavou zjednotenia Kórey. No neostalo iba pri tom. Koncom apríla sa stretol severokórejský vodca Kim Čong-un s juhokórejským prezidentom Mun Če-inom v dedine Panmundžom ležiacej v demilitarizovanej zóne medzi oboma kórejskými štátmi. A v júni sa v Singapure stretol Kim Čong-un s americkým prezidentom Donaldom Trumpom. Dúfajme, že tento trend riešenia problémov mierovou cestou bude pokračovať.

Viac na http://www.miersazacinamnou.sk.

____________________
Zmenené ( 25.02.2019 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer