spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 27 - 01/2018 arrow Festival kultúry a hudby - Mier sa začína mnou

Festival kultúry a hudby - Mier sa začína mnou PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.06.2018
____________________
Festival kultúry a hudby - Mier sa začína mnou

15. júla 2017 sa v Madison Square Garden, New York, USA, zišlo približne 25 000 ľudí z USA a z iných krajín sveta, aby podporili obnovu spoločnosti v duchu mierového spolunažívania všetkých ľudí. Zmena spoločnosti sa môže udiať jedine prostredníctvom zmeny každého z nás a preto riešenie pre našu spoločnosť začína tichou revolúciou v nás samotných.

Programom sprevádzali arcibiskup George Augustus Stallings Jr. a Dr. Michael Balcomb. Atmosféru svojimi piesňami rozprúdil gospelový spevák biskup Hezekiah Walker, držiteľ ceny Grammy. Kazateľka Rev. Paula White-Cain upriamila pozornosť na dôležitosť Boha v živote človeka. Kontinentálny prezident Federácie rodín Dr. Ki Hun Kim priblížil pozadie samotnej udalosti a prezident Federácie rodín v USA Dr. Michael Balcomb prečítal vyhlásenia od niektorých predstaviteľov New Yorku. Nasledovala pieseň od Richarda Smallwooda „Najväčšia chvála“ (Total Praise) v podaní 2000 členného zboru pod vedením A. Curtis Farrowa, držiteľa ceny Emmy, a Sheily Carpenter.

Po videu, v ktorom bol priblížený život manželov Munovcov a ich neúnavná práca pre mier, pastor T. L. Barrett s manželkou Cleopatrou vyzval k jednote všetkých vierovyznaní a poďakoval za všetko, čo reverend Son Mjong Mun s manželkou urobili pre svet. Okrem toho im poďakoval za záchranu svojho manželstva. Týmto predstavil manželku reverenda Muna, Dr. Hak Ča Han Munovú, zakladateľku mierovej ceny Sonhak, ktorá predniesla hlavný prejav. Okrem rôznych historických súvislostí zdôraznila potrebu vnímania Boha ako rodiča ľudstva a nutnosti Pravých rodičov pre naplnenie Božieho ideálu stvorenia: „Ak sa zjednotíte s Pravými rodičmi a žijete pre blaho druhých, svet pravej slobody, mieru, rovnosti, jednoty a šťastia je na dosah.“ Po prejave deti rôzneho veku venovali Dr. Munovej kvety.

Členka kongresu Yvette D. Clarke hovorila o vzájomnej prepojenosti všetkých ľudí. Nasledovala pieseň „Požehnania“ (Blessings) od Adrumu Victoriu v podaní Sheimyrahy Mighty a megazboru zostaveného pre toto podujatie, na ktorú tancovala skupina New Hope Youth Dance Company. Bývalý senátor Dan Burton zdôraznil, aby si každý odniesol domov odkaz mieru. Nasledoval koncert dvoch skupín Apple Heaven Korea a Apple Heaven USA. Po nich svojimi piesňami gospelová speváčka Yolanda Adams roztancovala publikum. Dr. Michael Balcomb na záver poprial všetkým, aby došli domov v mieri/pokoji a aby nezabudli, že „Mier sa začína mnou“.

Festival bol spoluorganizovaný Federáciou žien (WFWP), Federáciou rodín (FFWP), Univerzálnou mierovou federáciou (UPF) a Konferenciou predstaviteľov amerického duchovenstva (ACLC).

Viac na http://www.miersazacinamnou.sk.

____________________
Zmenené ( 25.02.2019 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer