spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 24 - 02/2015 arrow Vy sa pýtate, my odpovedáme - Aký je pohľad Federácie rodín na ateizmus?

Vy sa pýtate, my odpovedáme - Aký je pohľad Federácie rodín na ateizmus? PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
21.12.2015
____________________
Vy sa pýtate, my odpovedáme

Aký je pohľad Federácie rodín na ateizmus?

Ateizmus je v podstate viera v neexistenciu Boha. A veriť aj tomu najväčšiemu nezmyslu je charakteristickou výsadou viery. Federácia rodín však vychádza z poznania, že Boh, alebo presnejšie povedané Nebeský rodič ľudstva, nespochybniteľne existuje. Tvrdiť, že neexistuje, je napríklad podobné tvrdeniu, že nejaký človek nemá svojich biologických rodičov. Veľmi dobre to vystihol C.S. Lewis, bývalý ateista, u nás skôr známy ako autor Kroniky Narnie, ktorý na margo ateizmu uviedol:
„Predpokladajme, že v pozadí univerza nie je žiadna inteligencia, žiadna tvorivá myseľ. V tomto prípade nikto nenavrhol môj mozog za účelom myslenia. Je to iba tak, že keď sa atómy vo vnútri mojej lebky spoja z fyzikálnych alebo chemických dôvodov, aby sa usporiadali určitým spôsobom, to vyvoláva vedľajší produkt, pocit, ktorý nazývam myšlienka. Ale ak je tomu tak, ako môžem dôverovať svojmu mysleniu, že je pravdivé? Je to ako vyliatie džbánu mlieka a dúfať, že sa rozleje v podobe mapy Londýna. Ale keď nemôžem dôverovať svojmu mysleniu, potom samozrejme nemôžem dôverovať argumentom vedúcim k ateizmu, a preto nemám dôvod byť ateistom alebo čokoľvek iné. Pokiaľ neverím v Boha, tak nemôžem veriť mysleniu: preto nikdy nemôžem použiť myslenie na to, aby som neveril v Boha.“

____________________
Zmenené ( 22.12.2015 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer