spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 23 - 01/2015 arrow Úloha Organizácie spojených národov pre zabezpečenie mieru vo svete

Úloha Organizácie spojených národov pre zabezpečenie mieru vo svete PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
28.06.2015
____________________
Úloha Organizácie spojených národov pre zabezpečenie mieru vo svete
(Prejav Dr. Hak Ča Han Munovej z 11. mája 2015 na pôde OSN vo Viedni v rámci medzinárodnej konferencie s názvom „OSN po 70 rokoch - Vyriešenie napätia na Kórejskom polostrove“.)

Dámy a páni, srdečne Vás všetkých pozdravujem. Uplynulo sedemdesiat rokov od vyhlásenia nezávislosti Kórey, od založenia OSN, a od ukončenia druhej svetovej vojny. Tieto udalosti nie sú výsledkom čírej náhody. Ak ich vnímame ako výsledok Božej prozreteľnosti, potom môžeme taktiež povedať, že snaha OSN počas sedemdesiatich rokov od jej založenia viedla nielen k svetu harmónie a slobody.

Musíme poznať pravdu - existujú hranice ľudského myslenia a konania. Človek je taktiež súčasťou stvorenia. To znamená, že existuje tvorca. Preto musíte poznať absolútneho Boha. Aký bol Boží ideál týkajúci sa Jeho stvorenia? Prečo sa ten ideál nenaplnil? Aj keď sa počet členských krajín v OSN doteraz zvýšil na 193, OSN nebola schopná viesť všetky členské krajiny jedným smerom.

Z tohto pohľadu je nevyhnutné, aby sme vedeli, čo je pravda. Hnutie, ktoré bude nasledovať Boha, sa musí predovšetkým objaviť v OSN. V rámci stvorenia je Boh rodičom ľudstva. Bez ohľadu na to, koľko súrodencov existuje, všetci sa môžu zjednotiť, ak budú nasledovať rodičov a pomáhať im. Musíme objaviť takúto cestu.

Účelom dvetisícročnej histórie kresťanstva je privítať navráteného mesiáša v čase posledných dní. Kto je tým navráteným mesiášom? Navrátený mesiáš je ten, kto stelesní ideál Pravých rodičov. Boh si počas procesu stvorenia želal stať sa Pravými rodičmi prostredníctvom prvých ľudských predkov. Keby sa tak stalo, svet by sa prirodzene stal jednou veľkou rodinou s Bohom v centre. Mohla by v takom svete existovať vojna? Alebo náboženské konflikty a spory o územie medzi krajinami? Preto problémy, ktoré sa objavujú vo svete a spôsobujú utrpenie, môžu byť vyriešené jedine vtedy, ak budeme nasledovať Pravých rodičov. Som presvedčená o tom, že OSN má túto pravdu oznámiť celému svetu. Problémy Kórejského polostrova, záležitosti v Ázii a každý možný problém vo svete môže byť vyriešený. Mali by sme všetci spolupracovať v snahe o vytvorenie zjednoteného sveta.

My, ako ľudstvo, by sme nemali ďalej blúdiť v prozreteľnostnej histórii, ale radšej pracovať na vytvorení sveta, v ktorom môžeme stále žiť úprimne a podľa našej pôvodnej povahy. Aj keď náš pozemský život málokedy prekročí sto rokov, náš život v duchovnom svete trvá večne.

Boh je absolútnou, večnou a nemennou bytosťou. Odmietnete možnosť stať sa Božím synom a Božou dcérou? Úprimne dúfam, že každý sa stane Božím dieťaťom. Je mojou túžbou, aby sa každý z Vás podujal nielen na vyriešenie problémov týkajúcich sa zjednotenia Kórejského polostrova, ale aj na vytvorenie mierového sveta.

____________________
Zmenené ( 14.09.2015 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer