spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 19 - 01/2013 arrow Začiatok pravého sveta

Začiatok pravého sveta PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
25.06.2013
____________________
Začiatok pravého sveta

Koncom roka 2012 niektorí ľudia na základe jednej z interpretácií mayského kalendára očakávali doslovný koniec sveta. Ako vidno, nič také sa nestalo, no v tomto roku, 22. februára 2013, sa udiala doteraz najvýznamnejšia udalosť v histórii. Vo Svetovom mierovom centre Čong Šim, Kórea, pani Hak Ča Han Munová vyhlásila tzv. Zakladajúci deň, ktorého vyhlásenie v roku 2001 stanovil reverend Mun ako deň jednoty a mieru. Udalosti sa v Kórei zúčastnilo približne 50000 hostí z celého sveta vrátane prominentných náboženských, politických a iných spoločenských predstaviteľov, pričom udalosť celosvetovo sledovalo vyše 3 miliónov ľudí. Vyhlásenie tohto dňa znamená začiatok novej éry Boha a ľudstva. Znamená ukončenie prozreteľnosti obnovenia sveta do stavu, kedy je možné vybudovať substanciálne Božie kráľovstvo (Čonilguk).

Uvedomenie si toho, že Božie kráľovstvo sa má vytvoriť na zemi, je nevyhnutné pre jeho realizáciu.
Boh nestvoril Adama a Evu pre to, aby padli a aby ľudstvo následne žilo v utrpení. Stvoril ich, aby vytvorili Božie kráľovstvo (vzťahy medzi ľuďmi založené na Božej láske, Boh prebýva medzi ľuďmi). Ak by Adam a Eva dodržali Božie prikázanie (varovanie) „nejesť“ (nemať predmanželský sexuálny vzťah), znamenalo by to, že sú s Bohom vo svojom srdci zjednotení, čím by vytvorili podmienky na to, aby im Boh udelil požehnanie manželstva. Ako manželia by boli živým stelesnením neviditeľného mužského a ženského aspektu Boha a stali by sa prvými pravými rodičmi ľudstva. Bol by to začiatok Božej rodiny a následne Božieho kráľovstva. Božia láska, život a línia by sa šírili z generácie na generáciu.

Následkom Pádu Adama a Evy sa však nevytvorila Božia rodina, ale Satanova rodina. Namiesto Božej línie lásky a života sa šírila Satanova línia hriešnej lásky a hriešneho života. Namiesto Božieho kráľovstva sa vytvorilo Satanovo kráľovstvo - peklo. Začala sa história nesmierneho utrpenia Boha a ľudstva. Boh ako rodič pociťoval neopísateľnú bolesť zo straty svojich detí a z utrpenia, ktoré si spôsobili nedodržaním Jeho varovania. No Boh neupustil od vytvorenia svojho kráľovstva a po Páde Adama a Evy pripravoval ľudí na príchod mesiáša. Keď ten čas nastal, Boh povolal Ježiša, aby previedol ľudí zo satanovej strany na Božiu stranu a viedol ich cestou budovania Božieho kráľovstva.

Keď Ježiš začal svoju misiu, nevedel, ako dopadne. No vedel, že ak ľudia prijmú ním hlásané myšlienky o Božom kráľovstve, tak to Božie kráľovstvo vytvoria. Určite si neželal, aby ich odmietli a vláda pekla tak pokračovala naďalej. Reverend Mun na žiadosť Ježiša pokračoval v jeho misii a cestou odškodňovania vytvoril podmienky na vyhlásenie začiatku Božieho kráľovstva.

13. januára 2001 sa v Soule, Kórea, uskutočnil obrad korunovácie Božieho kraľovania. Následne bol prehlásený začiatok Národa kozmického mieru a jednoty (Čonilguk). Je to národ, ktorý začína jednotou dvoch aspektov vytvorenou v nasmerovaní na Božiu lásku. Jednota mysle a tela u jednotlivca, jednota manželov, jednota rodičov a detí, jednota rodiny a spoločnosti, jednota spoločnosti a národa, jednota národa a sveta. Existujú rozdiely, no nie sú tam rozpory.

Je to reálny mierový svet, žiadna utópia. Je to svet, ktorý by vytvorili Adam a Eva, keby nepadli. Je to svet kultúry srdca. Nie je to žiadna apokalyptická vízia o súdnom dni a zničení neba a zeme. Jeho vytvorenie je v ľudských možnostiach a silách, je to jednoducho realizovateľná záležitosť.

22. február 2013 preto predstavuje začiatok budovania tohto nového sveta. Boh je priamo účastný tohto procesu prostredníctvom ľudí, ktorí sú odhodlaní takýto svet vytvoriť. Každý sa môže stať občanom Čonilguku a podieľať sa na jeho budovaní. Stačí, keď bude žiť ako pravý človek. Doteraz Boh nemohol prebývať v tomto svete, lebo celý svet bol peklom. Odteraz môžeme vytvoriť svet, v ktorom bude Boh môcť priamo prebývať medzi nami. A je iba na nás, kedy sa tak stane.

____________________
Zmenené ( 25.06.2013 )
Hodnotenie čitateľov: / 1
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer