spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 18 - 02/2012 arrow Zakladatelia Federácie rodín - Obdobie Obdobie 2010-2012

Zakladatelia Federácie rodín - Obdobie Obdobie 2010-2012 PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
21.12.2012
____________________
Zakladatelia Federácie rodín
Prinášame záver životopisu zakladateľov Federácie rodín. Poznámka: Kórejské mená sú uvádzané v pôvodnom poradí, to znamená, že prvé slovo je priezvisko a druhé dve slová tvoria meno, napríklad v mene Kim Min Su, „Kim“ je priezvisko a „Min Su“ je meno. Žena si aj po vydaji ponecháva svoje rodné priezvisko, pričom deti dostávajú priezvisko po otcovi.

Obdobie 2010-2012

14. februára 2010 (1. januára podľa lunárneho kalendára) s príchodom veku mieru reverend Mun vyhlásil nebeský kalendár, ktorý je založený na lunárnom kalendárnom systéme používanom v Ázii, pričom rok 2010 je rokom 1. 17. februára sa v Kórei uskutočnilo celosvetové požehnanie manželstva desaťtisícov snúbeneckých a manželských párov. 19. februára reverend Mun pri príležitosti svojich 90. narodenín predstavil skompletizovanú verziu ôsmich kníh učenia od Boha označované ako Slovo. 18. marca sa v sídle OSN v New Yorku, USA, uskutočnilo podujatie „Pocta odkazu mieru“, na ktorom si uctili pamiatku vedúceho misie OSN Hédiho Annabiho a ostatných, ktorí zahynuli počas zemetrasenia na Haiti. Toto podujatie bolo začiatkom podobných stretnutí, na ktorých si ľudia po celom svete uctili pamiatku tých, ktorí významne prispeli k vytváraniu mieru vo svojej krajine alebo regióne. 29. apríla manželia Munovci oslávili 50. výročie svojej svadby. 9. mája v Las Vegas, USA, reverend Mun predniesol prejav s názvom „Založenie OSN typu Ábela a dovŕšenie Božieho kráľovstva Čonilguk v Kórei“. 8. júla v Kórei, 24. júla v USA a 23. augusta v Izraeli sa uskutočnili Zhromaždenia pre vyhlásenie Slova, ktoré pevne ustanovuje pravých rodičov neba, zeme a ľudstva. 10. októbra sa v Kórei uskutočnilo celosvetové požehnanie manželstva desaťtisícov snúbeneckých a manželských párov. 18. novembra sa v Kórei s revendom Munom stretla štátna delegácia Šalamúnových ostrovov. V tento istý deň sa začalo v nepálskej štátnej televízii vysielanie učenia reverenda Muna. 22. novembra v New Yorku, 27. novembra v Las Vegas a 4. decembra v Soule sa konali zhromaždenia s názvom Éra univerzálneho mieru: Božia prozreteľnosť a OSN typu Ábela.

Od 24. apríla do 21. mája 2011 sa uskutočnilo svetové prednáškové turné manželov Munovcov, na ktorom reverend Mun predniesol prejav s názvom „Vytvorenie sveta univerzálneho mieru v čase globálnej krízy“. Turné začalo v Kórei a skončilo v USA, pričom jeho ťažiskom bola Európa. Počas turné pani Munová prehovorila v parlamente Veľkej Británie a reverend Mun v Ženeve predniesol prejav v budove OSN. V spojitosti s turné bolo vystúpenie kórejského tanečného súboru Little Angels, ktorý v roku 60. výročia vypuknutia kórejskej vojny ako prejav vďaky prezentoval svoj program v tých krajinách sveta, ktoré v konflikte pomáhali Južnej Kórei. 17. júla v Abuji, Nigéria, na konferencii na tému „K ére univerzálneho mieru v Afrike a vo svete“ vystúpil reverend Mun s prejavom, ktorý zaznel počas jeho nedávneho svetového turné. Pri tejto príležitosti sa reverend Mun s manželkou stretol s prezidentom Nigérie Goodluckom Jonathanom. Od 10. do 24. septembra 172 duchovných z USA podniklo turné po Južnej Kórei, na ktorom predniesli prejav o Božom kráľovstve a dôležitosti úlohy Kórey pri jeho budovaní.

Od 8. do 15 januára 2012 sa v Kórei uskutočnilo turné reverenda Muna na tému „Podpora pravých rodičov neba, zeme a ľudstva pre účel zjednotenia Kórey a svetového mieru“. 7. marca sa v Soule, Kórea, uskutočnilo zhromaždenie na tému „Silná Kórea“, na ktorom reverend Mun predniesol prejav s názvom „Prozreteľnostný pohľad na éru pacifickej oblasti vo svetle Božej vôle: Spojené štáty a budúce smerovanie OSN a sveta“. 24. marca sa vo Svetovom mierovom centre Čong Šim, Kórea, uskutočnilo celosvetové požehnanie manželstva na tému „Obrad požehnania v ére otvorenia brán víťazstva, oslobodenia a dovŕšenia pravých rodičov neba, zeme a ľudstva“. 16. júla bola vo Svetovom mierovom centre Čong Šim, Kórea, založená Ženská OSN typu Ábela. Na tomto zakladajúcom zhromaždení sa účastníkom prihovorila pani Munová a taktiež reverend Mun. 3. septembra o 1:54 hod. kórejského času (2. septembra 18:54 SELČ) zomrel v Kórei vo veku 92 rokov reverend Mun na následky ťažkého zápalu pľúc a s tým spojených komplikácií. 7. septembra najmladší syn reverenda Muna Hjong Džin prevzal vo Svetovom mierovom centre v Pchjongjangu od delegácie severokórejského vodcu Kim Čong-una jeho vyjadrenie sústrasti a vence. Neskôr na pôde severokórejského parlamentu prevzal Národnú zjednotiteľskú cenu, ktorú Prezídium Najvyššieho ľudového zhromaždenia KĽDR udelilo reverendovi Munovi. 15. septembra sa konala rozlúčková slávnosť vo Svetovom mierovom centre Čong Šim. Následne sa konala pohrebná slávnosť pri Paláci mieru (Čon Džong Gung). V diele, ktoré začal reverend Mun, pokračuje jeho manželka.

____________________
Zmenené ( 21.12.2012 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer