spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
Rodina národov žijúcich v mieri môže vzniknúť jedine z národov rodín žijúcich v mieri.
- Rev. Son Mjong Mun

spacer
spacer
FEDERÁCIA RODÍN ZA MIER A JEDNOTU VO SVETE JE MEDZINÁRODNÉ ZDRUŽENIE RODÍN USILUJÚCE SA O ZREALIZOVANIE IDEÁLU PRAVEJ LÁSKY A VYTVORENIE SVETA MIERU A JEDNOTY PRE VŠETKÝCH ĽUDÍ.
spacer
Hlavné menu
Federácia rodín (FFWPU)
Ochrana osobných údajov
Kontakt
O Federácii rodín
Vznik
Ciele
Stanovy
Osveta FFWPU
Požehnanie manželstva
Dohodnuté manželstvá
Boží Princíp
Mierové posolstvá
Štyri veľké oblasti srdca
Význam manželstva
Manželstvo, rodina a spoločnosť
Rodina, manželstvo a rodičovstvo
Zásady šťastného rodinného života
Pravá spoločnosť
Historické rodiny
Ježišovo počatie
Homosexualita
Homosexuální styl
Zakladatelia FFWPU
Zjavenia
Životopis
Úmrtie reverenda Muna
Hľadanie strateného mieru
Prejavy
Rodisko
Info projekty
Verní manželia
Rodina a spoločnosť
Mier sa začína mnou
Duchovný svet
Kórea

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Životopis arrow Obdobie 1960-2000

Obdobie 1960-2000 PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
18.10.2005
____________________
Mun Son Mjong - obdobie 1960-2000

27. marca (1.3.1960 podľa lunárneho kalendára) bol vyhlásený Deň rodičov. Vo veku 40 rokov sa 11. apríla 1960 (16. marca lunárne) oženil s Han Hak Ča (narodená 10.2.1943 (6. 1. lunárne)). Jej matka Hong Sun E sa po nasledovaní niekoľkých kresťanských skupín očakávajúcich príchod mesiáša pripojila v roku 1955 k Cirkvi zjednotenia. 16. apríla 1960 manželia Munovci udelili požehnanie manželstva prvým 3 párom. 19. novembra (1.10.1960 lunárne) bol vyhlásený Deň detí.

27. januára 1961 sa narodila dcéra Je Džin. 15. mája sa uskutočnilo požehnanie manželstva 33 párov.

4. júna 1962 sa uskutočnilo požehnanie manželstva 72 párov. V novembri sa pod vedením Dr. Lí Sang Hun začalo hnutie Víťazstvo nad komunizmom (Victory over Communism). 29. decembra sa narodil syn Hjo Džin.

V apríli 1963 bola v USA zaregistrovaná Cirkev zjednotenia. 24. júla sa uskutočnilo požehnanie manželstva 124 párov. 21. júna bol vyhlásený Deň všetkých vecí (1.5.1963 lunárne). 27. júla bola založená inštitúcia Little Angels za účelom podpory svetového mieru a harmónie prostredníctvom kultúry. V Európe pokračujú misionárske aktivity (Peter Koch v Nemecku (bývalá NSR), Paul and Christel Wernerovci v Rakúsku - 1964).

28. júla 1964 sa narodila dcéra He Džin (zomrela 4. augusta). 11. decembra bola v Nemecku založená Cirkev zjednotenia.

28. januára 1965 sa začalo prvé svetové turné po 40 krajinách. Počas turné v USA sa reverend Mun stretol s významným duchovným médiom Arthurom Fordom a s bývalým prezidentom Dwight Eisenhowerom. Niektorí špiritisti dostali zjavenie, že prišiel veľký osloboditeľ ľudskej rasy. Od 1. júla turné pokračovalo v Európe. 14. augusta sa narodila dcéra In Džin. 10. októbra sa návratom do Kórey turné skončilo.

10. januára 1966 bolo založené hnutie CARP (Collegiate Association for the Research of Principles - Vysokoškolská asociácia pre štúdium princípov). 1. mája vychádza kniha „Boží princíp“. 13. júna v Rakúsku a 29. októbra v Taliansku bola založená Cirkev zjednotenia. 7. novembra bola v spolupráci s predstaviteľmi protestantských cirkví založená ECA (Ecumenical Christian Association - Ekumenická kresťanská asociácia, označovaná tiež ako Supra-Denominational CA - naddominačná). 4. decembra sa narodil syn Heung Džin.

Počas roka 1967 sa konali mnohé ekumenické a teologické aktivity organizované ECA za účasti predstaviteľov rôznych cirkví. Reverend Mun podporil založenie Spoločnosti pre štúdium kórejských náboženstiev (Society for the Study of Korean Religions) v centre s katolíckym kňazom a riaditeľom katolíckeho interdenominačného hnutia Park Jang Eun a anglikánskym kňazom Jo Kvang Von, ktorý bol viceprezidentom NCC v Kórei (National Council of Churches - Národná rada cirkví). 24. decembra sa narodila dcéra Un Džin.


Na základe vyhlásenia Dňa rodičov, Dňa detí a Dňa všetkých vecí bol 1. januára 1968 vyhlásený Boží deň. 13. januára bola založená Medzinárodná federácia pre víťazstvo nad komunizmom (IFVOC). 22. februára sa uskutočnilo požehnanie manželstva 436 párov. 23. decembra sa v Soule uskutočnilo kórejsko-japonské zhromaždenie VOC.

2. februára 1969 sa začalo druhé svetové turné po 21 krajinách a trvalo do 2. mája. Počas neho sa uskutočnilo požehnanie manželstva 43 párov (USA, bývalá NSR a Japonsko). 25. mája sa narodil syn Hjon Džin.

12. januára 1970 sa v Soule za účasti 5 ázijských krajín uskutočnilo prvé ázijské zhromaždenie VOC. 17. júla sa narodil syn Kuk Džin. 20. septembra sa v Tokiu uskutočnilo zhromaždenie Svetovej protikomunistickej ligy. 21. októbra sa uskutočnilo požehnanie manželstva 777 párov za účasti párov z 10 krajín. 20. decembra začal vychádzať mesačník Tongil Sege.

22. mája 1971 sa v Tokiu uskutočnilo druhé ázijské zhromaždenie VOC. 5. decembra začalo tretie svetové turné manželov Munovcov po 15 krajinách a trvalo do 8. mája 1972. V USA sa v New Yorku uskutočnilo „Zhromaždenie pre Boha“. Stretol sa s mnohými kongresmanmi a senátormi. Vznikol evanjelizačný projekt OWC (One World Crusade - Kampaň za jednotný svet). Počas turné sa organizovali zhromaždenia VOC.

V USA sa 3. februára 1972 začalo prvé prednáškové turné s mottom „Deň nádeje“ a pod názvom „Dnes hovorí Boh“. V marci sa uskutočnili verejné prejavy vo Veľkej Británii a bývalej NSR. Po návrate z turné do Kórey bol 1. októbra založený Unification Thought Institute (Inštitút filozofie zjednotenie). 21. novembra odcestoval do USA, aby otvoril zhromaždenie ICUS (International Conference on the Unity of the Sciences - Medzinárodná asociácia o jednote vedy) a pokračoval v ďalších projektoch. Cirkev zjednotenia bola založená vo všetkých štátoch USA. Tisícky ľudí prijímajú nové posolstvo.

6. mája 1973 bola založená PWPA (Professors World Peace Academy - Akadémia profesorov za svetový mier). 1. októbra sa začalo druhé prednáškové turné po USA Deň nádeje s názvom „Kresťanstvo v kríze: Nová nádej“. Vítali ho mnohí verejní prestavitelia, boli mu odovzdávané kľúče od mesta, udeľované čestné občianstvá a deň jeho prejavu bol vyhlasovaný za Deň nádeje a zjednotenia. Aktívne sa podieľal na riešení spoločenskej krízy, ktorá prepukla aférou Watergate. Obsahom jeho vyhlásenia k tejto afére bolo Odpúšťať, milovať, zjednotiť sa. Jeho výzva sa nestretla s pochopením a aj obrovský rast a podpora viedla zo strany médií k prenasledovaniu, ktoré trvalo niekoľko desaťročí. Objavuje sa očierňovanie v podobe informácií o vymývaní mozgov, o jeho hypnotickom vplyve a špiónskej činnosti. V decembri sa jeho rodina sťahuje z Kórey do USA.

Po skončení turné sa 1. februára 1974 stretáva v Bielom dome s prezidentom Nixonom. 15. februára začalo tretie prednáškové turné po USA Deň nádeje s názvom „Nová budúcnosť kresťanstva“. 5. marca bola v Kórei založená umelecká škola Little Angels. 7. mája predniesol v Tokiu prejav pred vyše 1700 predstaviteľmi spoločnosti. 17. septembra sa začalo štvrté prednáškové turné po USA Deň nádeje. 18. septembra mal reverend Mun prejav v Madison Square Garden v New Yorku pred 25000 poslucháčmi. 8. októbra predniesol prejav na pôde Kongresu USA pod názvom „Amerika v Božej prozreteľnosti“.


V januári 1975 začal v Japonsku vychádzať denník „Sekai Nippo“ mapujúc celosvetové dianie. Prednáškové turné s mottom „Deň nádeje“ pokračuje v Kórei a v Japonsku za účasti státisícov hostí. 8. februára sa v Soule uskutočnilo požehnanie manželstva 1800 párov za účasti párov z 20 krajín. 2. marca sa narodil syn Kvon Džin. V apríli boli do 120 krajín vyslaní ďalší misionári zastupujúci USA, bývalú NSR a Japonsko. 7. júna sa v Kórei v Soule uskutočnilo zhromaždenie pod názvom „Spasenie sveta“ za účasti 1,2 milióna ľudí vrátane 1000 predstaviteľov zo 60 krajín. Táto udalosť bola reakciou na rozpínavosť komunizmu v Ázii a výzvou na zabránenie komunizácie kórejského polostrova a celého sveta. V auguste bol v Barrytowne, New York, založený medzináboženský teologický seminár Unification Theological Seminary. 9. decembra inštitúcia Ricker College, Maine v USA, udelila reverendovi Munovi čestný doktorát práva. 18. decembra predniesol reverend Mun prejav na pôde Kongresu USA pod názvom „Boží plán pre Ameriku“.

1. júna 1976 sa v New Yorku uskutočnil festival pod názvom „God bless America“ (Boh žehnaj Amerike) o význame USA pre svet, na ktorom reverend Mun predniesol prejav s názov „Božia nádej pre Ameriku“. 11. júla sa narodila dcéra Son Džin. 18. septembra sa vo Washingtone D.C. uskutočnil festival pod názvom „God bless America“ za účasti 300 tisíc ľudí, na ktorom reverend Mun predniesol prejav s názvom „Amerika a Božia vôľa“. 31. decembra začal v USA vychádzať denník „The World News“ (Správy zo sveta).

19. marca 1978 bola Cirkev zjednotenia v USA obvinená zo špionáže pre juhokórejskú vládu. Ako sa vyjadril plukovník Pak Bo Hi, vyšetrovaný s reverendom Munom, toto obvinenie zrejme pochádzalo z radov sympatizantov komunizmu, pretože bolo verejne známe, že reverend Mun vystupuje proti komunizmu. Neskôr sa toto obvinenie preukázalo ako absurdné a vyšetrovanie bolo zastavené. 28. mája sa v Londýne uskutočnilo požehnanie manželstva 118 párov. 22. júna sa narodil syn Jong Džin. V októbri sa v New Yorku uskutočnila prvá konferencia informačných médií vo svete (World Media Conference).

V roku 1979 vznikla New Ecumenical Research Association (Nová ekumenická výskumná asociácia) združujúca stovky teológov a viedla k vzniku rôznych medzinábožených organizácií snažiacich sa o medzináboženskú spoluprácu. 26. septembra sa narodil syn Hjong Džin.

V roku 1980 bola založená International Religious Foundation (Medzinárodná náboženská nadácia). V októbri sa v New Yorku uskutočnila ďalšia konferencia informačných médií vo svete (World Media Conference).

7. februára 1981 sa narodila dcéra Jon Džin. 15. októbra bol v štáte New York reverend Mun na žiadosť Internal Revenue Service (Daňový odbor Ministerstva financií USA) obvinený z daňového úniku. 26. decembra sa v USA uskutočnila prvá konferencia o Bohu (God Conference) za účasti teológov, náboženských predstaviteľov a filozofov.


17. mája 1982 začali vychádzať noviny „The Washingtom Times“. 14. júna sa narodila dcéra Čong Džin. 18. mája bol reverend Mun súdom v New Yorku na základe obvinenia z roku 1981 prehlásený za vinného z daňového úniku. Dôvod bol ten, že aj keď Cirkev zjednotenia v súlade s praxou v USA mala v banke financie na meno reverenda Muna, ktoré majú byť ako cirkevný majetok oslobodené od dane, Daňový odbor Ministerstva financií USA nepovažoval tieto financie za cirkevný majetok, ale za jeho osobný majetok, čím tak malo dôjsť k daňového úniku. Stalo sa tak aj napriek tomu, že komisia Burzy cenných papierov USA potvrdila, že ide o cirkevný majetok. V tom čase bol reverend Mun v Kórei a keby tam ostal, vyhol by sa stíhaniu. No on sa vrátil do USA. 1. júla sa v Madison Square Garden, New York City, uskutočnilo požehnanie manželstva 2075 párov. 16. júla bol reverend Mun Federálnym súdom New Yorku odsúdený na 18 mesiacov väzenia a pokutu 25000 dolárov. Ministerstvo spravodlivosti sa snažilo pod podmienkou zrušenia trestu dosiahnuť, aby reverend Mun natrvalo opustil USA, no on to odmietol. 14. októbra sa v Soule, Kórea, uskutočnilo požehnanie manželstva 5837 párov. 3. decembra náboženské a občianske spoločnosti protestovali proti odsúdeniu reverenda Muna, ktoré považovali za útok na náboženskú slobodu.

13. septembra 1983 Federálny odvolací súd potvrdil rozsudok súdu v New Yorku. V decembri 1983 sa v Kórei konali zhromaždenia hnutia Víťazstvo nad komunizmom (Victory over Communism).

2. januára 1984, po automobilovej nehode, zomrel syn Heung Džin. 14. mája Najvyšší súd USA odmietol zaoberať sa odvolaním reverenda Muna. Od mája sa začali konať zhromaždenia za náboženskú slobodu. 26. júna podvýbor Senátu USA pre ústavu zisťoval, či rozsudok neporušil náboženskú slobodu. Predseda podvýboru označil verdikt súdu za nespravodlivý. No i tak sa nič nezmenilo a 20. júla reverend Mun nastúpil na výkon trestu vo väznici v Danbury, Connecticut, USA. 15. novembra bol reverendovi Munovi udelený v New York City čestný doktorát práva z univerzity La Plata Catholic University of Argentina aj napriek výhradám Vatikánu.

11. mája 1985 udelila inštitúcia Shaw Divinity College, prepojená s Metodistickou cirkvou, reverendovi Munovi čestný doktorát práva. 28. mája udelila inštitúcia Bible Theological Seminary reverendovi Munovi čestný doktorát. 25. júna sa vo Washingtone D.C. uskutočnilo zhromaždenie za náboženskú slobodu za účasti mnohých duchovných predstaviteľov. 4. júla bol reverend Mun z väznice v Danbury premiestnený do zariadenia v New Yorku, kde sú väzni pred prepustením na slobodu. 15. augusta udelila inštitúcia Vennard College reverendovi Munovi čestný doktorát. O polnoci na 20. augusta bol reverend Mun prepustený na slobodu. Večer toho istého dňa sa za účasti 2000 duchovných zo 60 denominácií konal vo Washingtone D.C. banket pre Boha a slobodu. 3. septembra začal vychádzať časopis Insight. 15. novembra začalo v New Jersey zhromaždenie svetových náboženstiev (Assembly of the World’s Religions) za účasti 700 hostí z 85 krajín. 11. decembra bol reverend Mun slávnostne privítaný v Kórei. 24. decembra začal vychádzať časopis World and I.


Od 17. februára do 20. marca 1986 sa konali zhromaždenia v 160 kórejských mestách, ktoré viedli kórejskí profesori. Na záver mal reverend Mun v Soule prejav s názvom „Vízia Kórey v 21. storočí a zjednotenie Severu a Juhu“. Počas konferencie amerických kresťanských duchovných o filozofii zjednotenia 9.-16. mája v Kórei 90 duchovných z 31 denominácií vyjadrilo podporu reverendovi Munovi a Hnutiu zjednotenia. V júli sa v Kórei a v Japonsku uskutočnilo prednáškové turné profesorov zo svetových univerzít s témami „Budúcnosť sveta a myšlienky reverenda Muna“ a „Súčasný svet a Hnutie zjednotenia“. V októbri bolo založené Hnutie profesorov a študentov za zjednotenie Severu a Juhu.

15. mája 1987 vznikla Federácia občanov za zjednotenie domoviny, ktorá bola založená na filozofii stredu. Obdobne bola v bývalej NSR založená Federácia občanov za zjednotenie Východu a Západu. Filozofia stredu alebo inak bohizmus je ideológia, ktorá presahuje pravicovú a ľavicovú filozofiu a vyjadruje ideál, že ľudia sú bratmi a sestrami pod Bohom. Od 31. mája do 3. júna sa v Soule po prvýkrát konal Samit za svetový mier.

V 1988 sa vo Washingtone, D.C. konala Konferenciu informačných médií vo svete, na ktorej boli účastní predstavitelia z bývalého ZSSR.

V roku 1989 začali v Kórei vychádzať noviny Segye Ilbo.

1. februára 1990 bol reverend Mun počas oslavy svojich 70-tych narodenín za účasti medzinárodných dignitárov ocenený medailou od Mexickej medzinárodnej asociácie učencov. Táto oslava za prítomnosti desaťtisícky ľudí bola vyjadrením rešpektu a ocenenia reverendovi Munovi za jeho život pre svetový mier a spasenie ľudstva v súlade s Božou vôľou. V apríli reverend Mun v Moskve otvoril 11. Konferenciu informačných médií vo svete, 3. Samit za svetový mier a 9. Konferenciu za jednotu Latinskej Ameriky za účasti stoviek štátnych predstaviteľov a médií. 11. apríla sa reverend Mun stretol v Kremli s Michailom Gorbačovom.

Takmer po 41 rokoch, koncom novembra a začiatkom decembra 1991, reverend Mun navštívil svoje rodisko nachádzajúce sa v KĽDR. 6. decembra sa stretol s prezidentom Kim Ir Senom.

10. apríla 1992 bola v Soule za účasti 150000 žien založená Federácia žien za svetový mier (WFWP). Počas prednáškového turné WFWP reverend Mun 6. júla v Kórei oficiálne prehlásil, že on a jeho manželka sú „Pravými rodičmi ľudstva ... spasiteľom, pánom Druhého príchodu a mesiášom“. Od 19. do 30. augusta sa v Soule konal 1. Svetový festival kultúry a športu, počas ktorého sa konali konferencie rôznych organizácií. 24. augusta reverend Mun počas slávnostného banketu zopakoval prehlásenie zo 6. júla. Hlavným bodom festivalu bola 25. augusta Medzinárodná svätá svadba, na ktorej prijalo požehnanie manželstva 30000 párov s celého sveta. Po skončení festivalu začala pani Munová svetové prednáškové turné s názvom Úloha žien pri zachovaní mieru vo svete.


Od 13. do 24. mája 1993 uskutočnil reverend Mun prednáškové turné po USA s názvom „Praví rodičia a vek Splneného zákona“ (RaS 07 - 01-2007). Jedným z posolstiev prejavu bolo ukončenie veku Nového zákona a začiatok veku Splneného zákona. Od 26. mája do 31. júla pokračovala v turné pani Munová. V rámci tohto turné predniesla 28. júla prejav v Kongrese USA s názvom „Boh, ženy a pravé rodiny“, v ktorom zdôraznila skutočnosť, že pravé rodinné hodnoty sú jedinou cestou, ako odstrániť spoločenské zlo a zastaviť rozpad ľudskej spoločnosti.

V súvislosti s týmto turné a prejavom Kongres USA prijal v roku 1994 rozhodnutie ustanoviť národný sviatok rodičov. Prezident Bill Clinton 14. októbra 1994 podpísal zákon, ktorý ustanovuje každú štvrtú nedeľu v júli za „Deň rodičov“. Turné po USA vyvrcholilo 7. septembra, keď pani Munová predniesla prejav na pôde OSN zdôrazňujúc pravú lásku ako spôsob riešenia národnostných, rasových, etnických a náboženských konfliktov. Turné pokračovalo po celom svete. V Japonsku v Tokijskom Dóme za účasti 50 000 hostí a v národnom zhromaždení, v Kórei a na Taiwane v národnom zhromaždení, v Kanade a v Indii v parlamente. Do 22. decembra pokračovalo po celom svete vrátane Číny a Ruska.

26. júla 1994 bola založená Mládežnícka federácia za svetový mier (Youth Federation for World Peace) s cieľom motivovať mladých ľudí prekonávať ideologické, národnostné, kultúrne, náboženské a rasové bariéry pre vytvorenie mierového sveta. Federácia žien začala organizovať tzv. „sesterstvá“ - obrady zmierenia medzi ženami z rôznych krajín za účelom prekonania krívd z histórie medzi jednotlivými krajinami a národmi.

Koncom augusta 1995 sa v Soule uskutočnil 2. Svetový festival kultúry a športu. Hlavným bodom festivalu bola dňa 25. augusta Medzinárodná svätá svadba, na ktorej celosvetovo prijalo požehnanie manželstva 360 000 párov. V roku 1995 bola založená Aliancia za čistú lásku (Pure Love Alliance) s cieľom motivovať mladých ľudí k sexuálnej abstinencii pred manželstvom a k vernosti v manželstve.

21. februára 1996 bola založená Svetová federácia univerzít (World University Federation) s cieľom vytvoriť vzdelávacie programy na diaľku medzi univerzitami využívajúc najnovšie komunikačné technológie. 30. júla až 1. augusta sa vo Washingtone, D.C., uskutočnilo svetové inauguračné zhromaždenie Federácie rodín za svetový mier (Family Federation for World Peace - FFWP) (RaS 01 - 09-2005). Následne sa uskutočnilo prednáškové turné pani Munovej po celom svete, počas ktorého boli zakladané národné pobočky FFWP. 23. novembra začali vychádzať noviny v španielčine Tiempos del Mundo distribuované v Južnej a Latinskej Amerike.


Od konca roka 1996 a počas ďalšieho obdobia roku 1997 sa v USA spoločne s kongregáciami rôznych vierovyznaní uskutočňovali Festivaly pravých rodinných hodnôt (True Family Values Festival) zdôrazňujúce význam založenia manželstva a rodiny na Božom požehnaní. 26. marca bola založená Federácia bojových umení za svetový mier (Martial Arts Federation for World Peace) za účelom obnovenia pôvodného účelu bojového umenia - zabezpečiť stabilnú a pokojnú spoločnosť. Od 23. do 30. novembra sa vo Washingtone D.C., USA, uskutočnil 3. Svetový festival kultúry a športu, počas ktorého 29. novembra v rámci Medzinárodnej svätej svadby celosvetovo prijalo požehnanie manželstva 40 miliónov párov rôznych vierovyznaní. Okrem požehnania udeleného manželmi Munovcami páry prijali požehnanie aj od predstaviteľov rôznych vierovyznaní. Hlavnými témami boli „Svetový mier prostredníctvom ideálnych rodín“ a „Rodina je školou pravej lásky“.

Od 11. do 14. júna 1998 sa v New York City, USA, uskutočnil 4. Svetový festival kultúry a športu, v rámci ktorého 13. júna prijalo Požehnanie manželstva celosvetovo 120 miliónov párov rôznych vierovyznaní. Okrem požehnania udeleného manželmi Munovcami páry prijali požehnanie aj od predstaviteľov rôznych vierovyznaní. Táto udalosť bola výnimočná tým, že požehnanie manželstva sa rozšírilo i na ľudí v duchovnom svete. Bola zároveň prvou etapou celosvetovej iniciatívy za manželskú vernosť a rodičovskú zodpovednosť organizovanej Federáciou rodín za svetový mier. 21. novembra bol na univerzite University of Bridgeport, USA, iniciovaný projekt Health Science Centre (Zdravotno-vedecké centrum) za účelom prepojenia všetkých typov západnej a východnej medicíny.

Od 4. do 7. februára 1999 sa v Soule, Kórea, uskutočnil 5. Svetový festival kultúry a športu s hlavnou témou „Rodinná etika a svetový mier“. V rámci tohto festivalu 7. februára prijalo požehnanie manželstva celosvetovo 240 miliónov párov rôznych vierovyznaní. Okrem požehnania udeleného manželmi Munovcami páry prijali požehnanie aj od predstaviteľov rôznych vierovyznaní, vrátane arcibiskupa Mons. Rev. Emmanuela Milinga. Tým vyvrcholila celosvetová iniciatíva za manželskú vernosť a rodičovskú zodpovednosť organizovaná Federáciou rodín za svetový mier. 6. februára 1999 bola založená Medzináboženská a medzinárodná federácia za svetový mier (Interreligious and International Federation for World Peace - IIFWP). Od 19. marca do konca mája trvalo prednáškové turné pani Munovej po celom svete s názvom „Cesta života pre celé ľudstvo“. Súčasťou turné bola inaugurácia Medzináboženskej a medzinárodnej federácie za svetový mier v jednotlivých krajinách sveta. 14. mája sa Lucifer podrobil Bohu (www.duchovnysvet.sk). 11. októbra bolo v Kórei otvorené seminárne centrum Čonsong Wonlim. 27. októbra tragicky zahynul syn Jong Džin.

Od 9. do 14. februára 2000 sa v Soule, Kórea, konal 6. Svetový festival kultúry a športu (WCSF) s hlavnou témou „Vytvorenie kultúry mieru, srdca a pravých rodín“. V rámci tohto festivalu sa 13. februára celosvetovo uskutočnila prvá časť požehnania manželstva 400 miliónov párov. Okrem požehnania udeleného manželmi Munovcami páry prijali požehnanie aj od predstaviteľov rôznych vierovyznaní. 13. februára bola založená Federácia kozmických pravých rodičov a Centrum rodiny za univerzálny mier a zjednotenie. Od 8. do 19. apríla sa konalo turné pani Munovej po USA s názvom „Cesta pre Ameriku a ľudstvo v Posledných dňoch“, ktoré pokračovalo od 8. do 31. mája po celom svete. 22. mája bola založená Asociácia predstaviteľov amerických duchovných (American Clergy Leadership Conference - ACLC). Od júla do konca augusta sa po USA a Európe konalo osvetové turné Aliancie za čistú lásku (PLA) pod názvom Pure Love 2000. Od 17. do 20. augusta sa v New Yorku v OSN konalo zhromaždenie svetových predstaviteľov pod názvom Assembly 2000 s témou „Reštrukturalizácia OSN a vytvorenie kultúry mieru“. Pri tejto príležitosti bola založená Svetová asociácia mimovládnych organizácií (World Association of Non-Governmental Organizations - WANGO). 16. októbra sa vo Washingtone D.C. uskutočnil Pochod milióna rodín (Million Family March) za účelom zdôraznenia jednoty v rodine a rasovej a náboženskej harmónie.

____________________
Zmenené ( 28.12.2010 )
Hodnotenie čitateľov: / 2
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer
Neprehliadnite
24.4.2024, 0:00:00- 23:59:00
Svadba Pravých rodičov
24.4.2024, 0:00:00- 23:59:00
Deň pravých rodičov
24.4.2024, 0:00:00- 23:59:00
Deň Nebeského rodiča
Na zamyslenie
Odkaz lásky

Ježiš sa narodil, aby vytvoril svet lásky, nie aby bol ukrižovaný. Jeho túžba sa konečne napĺňa. Nech je tento odkaz lásky inšpiráciou pre každého z nás.

www.odkazlasky.sk
Udalosti
apríl 2024
P U S Š P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
máj 2024
P U S Š P S N
29301 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Najnovšie
Najčítanejšie


spacer