spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 12 - 02/2009 arrow Mun Son Mjong - obdobie 1997-1999

Mun Son Mjong - obdobie 1997-1999 PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
30.12.2009
____________________
Zakladatelia Federácie rodín
Prinášame pokračovanie životopisu zakladateľov Federácie rodín. Poznámka: Kórejské mená sú uvádzané v pôvodnom poradí, to znamená, že prvé slovo je priezvisko a druhé dve slová tvoria meno, napríklad v mene Kim Min Su, „Kim“ je priezvisko a „Min Su“ je meno. Žena si aj po vydaji ponecháva svoje rodné priezvisko, pričom deti dostávajú priezvisko po otcovi.

Mun Son Mjong - obdobie 1997-1999

Od konca roka 1996 a počas ďalšieho obdobia roku 1997 sa v USA spoločne s kongregáciami rôznych vierovyznaní uskutočňovali Festivaly pravých rodinných hodnôt (True Family Values Festival) zdôrazňujúce význam založenia manželstva a rodiny na Božom požehnaní. 26. marca bola založená Federácia bojových umení za svetový mier (Martial Arts Federation for World Peace) za účelom obnovenia pôvodného účelu bojového umenia - zabezpečiť stabilnú a pokojnú spoločnosť. Od 23. do 30. novembra sa vo Washingtone D.C., USA, uskutočnil 3. Svetový festival kultúry a športu, počas ktorého 29. novembra v rámci Medzinárodnej svätej svadby celosvetovo prijalo požehnanie manželstva 40 miliónov párov rôznych vierovyznaní. Okrem požehnania udeleného manželmi Munovcami páry prijali požehnanie aj od predstaviteľov rôznych vierovyznaní. Hlavnými témami boli „Svetový mier prostredníctvom ideálnych rodín“ a „Rodina je školou pravej lásky“.

Od 11. do 14. júna 1998 sa v New York City, USA, uskutočnil 4. Svetový festival kultúry a športu, v rámci ktorého 13. júna prijalo Požehnanie manželstva celosvetovo 120 miliónov párov rôznych vierovyznaní. Okrem požehnania udeleného manželmi Munovcami páry prijali požehnanie aj od predstaviteľov rôznych vierovyznaní. Táto udalosť bola výnimočná tým, že požehnanie manželstva sa rozšírilo i na ľudí v duchovnom svete. Bola zároveň prvou etapou celosvetovej iniciatívy za manželskú vernosť a rodičovskú zodpovednosť organizovanej Federáciou rodín za svetový mier. 21. novembra bol na univerzite University of Bridgeport, USA, iniciovaný projekt Health Science Centre (Zdravotno-vedecké centrum) za účelom prepojenia všetkých typov západnej a východnej medicíny.

Od 4. do 7. februára 1999 sa v Soule, Kórea, uskutočnil 5. Svetový festival kultúry a športu s hlavnou témou „Rodinná etika a svetový mier“. V rámci tohto festivalu 7. februára prijalo požehnanie manželstva celosvetovo 240 miliónov párov rôznych vierovyznaní. Okrem požehnania udeleného manželmi Munovcami páry prijali požehnanie aj od predstaviteľov rôznych vierovyznaní, vrátane arcibiskupa Mons. Rev. Emmanuela Milinga. Tým vyvrcholila celosvetová iniciatíva za manželskú vernosť a rodičovskú zodpovednosť organizovaná Federáciou rodín za svetový mier. 6. februára 1999 bola založená Medzináboženská a medzinárodná federácia za svetový mier (Interreligious and International Federation for World Peace - IIFWP). Od 19. marca do konca mája trvalo prednáškové turné pani Munovej po celom svete s názvom „Cesta života pre celé ľudstvo“. Súčasťou turné bola inaugurácia Medzináboženskej a medzinárodnej federácie za svetový mier v jednotlivých krajinách sveta. 14. mája sa Lucifer podrobil Bohu (www.duchovnysvet.sk). 11. októbra bolo v Kórei otvorené seminárne centrum Čonsong Wonlim. 27. októbra tragicky zahynul syn Jong Džin.

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 30.12.2009 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer