spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 5 - 01/2006 arrow Zakladatelia Federácie rodín

Zakladatelia Federácie rodín PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
22.09.2006
____________________
Zakladatelia Federácie rodín
Prinášame životopis zakladateľov Federácie rodín. Kórejské mená sú uvádzané v pôvodnom poradí, to znamená, že prvé slovo je priezvisko a druhé dve slová tvoria meno, napríklad v mene Kim Min Su, „Kim“ je priezvisko a „Min Su“ je meno. Žena si aj po vydaji ponecháva svoje rodné priezvisko, deti dostávajú priezvisko po otcovi.

Mun Son Mjong - obdobie 1950-1959

Po úteku z pracovného tábora v Hungname prichádza 24. októbra 1950 do Pchjongjangu, kde hľadá svojich učeníkov. 4. decembra odchádza peši z Pchjongjangu na juh so svojím učeníkom Kim Won Pilom. 24. decembra prichádza do Soulu. 4. januára 1951 na príkaz evakuovať mesto prechádza na druhý breh rieky Han a vlakom odchádza do Pusanu na juh polostrova, kam dorazí 27. januára.

V máji začína písať knihu „Boží princíp“, ktorú poväčšine diktoval Kim Won Pilovi. V auguste stavia chatrč na úbočí Pusanu z nepálených tehál a kartónových škatúľ, ktorá slúžila ako príbytok i ako miesto jeho pôsobenia. 10. mája 1952 bola dokončená prvá verzia knihy „Boží princíp“, v ktorej je objasnená história padlého ľudstva a Boží plán spasenia a vytvorenia Božieho kráľovstva.

V novembri 1952 sa stretá so svojou manželkou a synom, avšak väčšinu energie venuje práci s učeníkmi a napĺňaniu svojej misie. Manželka naliehala, aby sa im viac venoval, našiel si prácu a staral sa o nich. Nechápajúc jeho činnosť a pobyty mimo rodiny ju viedli k obviňovaniu ho z cudzoložstva s nasledovníčkami. Nakoniec dosiahla, aby boli v roku 1958 rozvedení.

V decembri 1952 sa pripája reverend I Jo Han, kresťanský duchovný. 27. júla 1953 bolo podpísané prímerie medzi Severnou a Južnou Kóreou.

V marci 1954 sa sťahuje do Soulu. 1. mája bolo za účelom odškodnenia zlyhania kresťanov prijať Pána druhého príchodu založené Spoločenstvo ducha svätého za zjednotenie svetového kresťanstva, neskôr prezývané ako Cirkev zjednotenia. Počet učeníkov stúpa. Médiá šíria príbehy o sexuálnych orgiách a že Mun je agentom Severnej Kórey. V auguste ako misionár odchádza do Anglicka Kim Sang Čol David.

V roku 1955 sa pripájajú študenti a profesori z univerzít Jonse a Ihwa, ktoré boli založené západnými kresťanskými misionármi. V marci bolo z Univerzity Ihwa vyhodených päť profesorov a z Univerzity Jonse jeden profesor. V máji bolo z Univerzity Ihwa vyhodených 14 študentov.

4. júla bol uväznený kvôli údajnému daňovému úniku a následne aj ďalší učeníci. 4. októbra bol zbavený viny a prepustený z väzenia Sodemun. V novembri sa pripája pani Hong Sun E, matka Han Hak Ča.

V júni 1956 apoštolská cirkev vyslala svojho pastora Joshua McCabe z Austrálie, aby preskúmal toto nové rozrastajúce sa hnutie.

V lete 1957 uskutočnil 40-dňový pôst na hore Kjejongsan. 15. augusta 1957 bolo vydané „Vysvetlenie Božieho princípu“, ktoré jednoduchšou formou približuje obsah knihy „Boží princíp“. Do konca roka 1957 Cirkev zjednotenia pôsobí v 30 mestách Kórey.

15. januára 1958 ako misionár odchádza do Japonska pán Čwe Bong Čun. 2. januára 1959 ako misionárka odchádza do USA Kim Jong Un a 18. septembra ako misionár odchádza do USA Kim Sang Čol David. 2. októbra bola založená japonská Cirkev zjednotenia.

Miloš Procházka

Pokračovanie v budúcom čísle.

____________________
Zmenené ( 22.09.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer