spacer
Federácia rodín za mier a jednotu vo svete

Federácia rodín za mier a jednotu vo svete
predstavuje projekt

spacer
spacer
RODINA A SPOLOČNOSŤ
spacer
ISSN 1336-7765 (online)
ISSN 1336-7412 (tlač)
_________________________
Portál
Vydanie
Stiahnuť (pdf)

 
Federácia rodín (FFWPU) arrow Vydanie arrow 3 - 11/2005 arrow Vy sa pýtate, my odpovedáme

Vy sa pýtate, my odpovedáme PDF Tlač E-mail
Vložil Administrator   
09.02.2006
____________________
Vy sa pýtate, my odpovedáme

Prečo býva Federácia rodín označovaná za sektu?

Takto býva označovaná nielen Federácia rodín a zvyčajne je to v zmysle niečoho nebezpečného, aj keď pôvod slova sekta znamená, že sa niečo oddelilo od niečoho iného. Ani v jednom, ani v druhom to nie je prípad Federácie rodín.

Určite ste sa stretli s tým, keď bol niekto obvinený zo zločinu. Už len toto obvinenie vyvoláva dojem, že obvinený je aj vinný. Aj keď sa neskôr ukáže, že je nevinný, ten prvotný dojem akoby pretrvával. Najhoršie na tom je to, že dotyčný nevinný človek je tým poznačený. Príklad za všetky: Ježiš z Nazaretu. Osočovaný, obviňovaný a nakoniec usmrtený.

Keď sa reverend Mun rozhodol nasledovať Ježiša, už toto vyvolalo rozruch. Keď neskôr pribudli obvinenia protimanželského, protirodinného, protispoločenského, protištátneho a iného charakteru, napriek tomu, že bol nevinný, bol väznený. To, že bol obviňovaný, sa rozšírilo do celého sveta, no o tom, že bol nevinný, sa mlčí.

Reverend Mun však nie je problémom. Problémom je to, ako sa ľudia stavajú k informáciám. Byť informovaný je dôležité, ale chcieť byť pravdivo informovaný je osobnou zodpovednosťou.

____________________
Zmenené ( 22.02.2006 )
Hodnotenie čitateľov: / 0
SlabéVynikajúce 



< Pred.   Ďalšia >
spacer


spacer

Parse error: syntax error, unexpected $end, expecting ')' in /www/f/e/u3758/public_html/administrator/components/com_bbclone/var/access.php on line 962